Kertépítés Budapest

Kertépítés munkák vállalása tereprendezéstől az épített és zöld felületek elkészítésén át, a hulladékok elszállításáig. A keletkező hulladék elszállítása és a kijelölt engedélyes lerakóban való elhelyezése folyamatos.

Talajelőkészítés, határkijelölés

Tereprendezés

Kertépítés Budapest - Tereprendezés Bobcattel

 

A kertépítés első fontos lépése a durva tereprendezés, a fő terepszintek (síkfelületek, teraszok, rézsűk, támfala felületek) kialakítása. Ezt a műveletet elsősorban Bobcattal végezzük el. A keletkező hulladékot, felesleges anyagokat elszállítjuk. Ha, szükséges elvégezzük a termőrétegpótlást és talajfertőtlenítést is. Amennyiben a kertépítés része az öntözőrendszer telepítése, akkor erre, ebben a fázisban kerül sor.

 

Terv szerinti kontúrok kijelölése

A második lépés az épített felületek (közlekedők, pihenőterek, kerti kút, szökőkút, kerti tó, zuhanyzó, fürdőmedence, stb.), valamint a zöld felületek (díszkert sziklakerttel, gyepfelületek-szélek, díszcserjék, díszfák, stb.) helyeinek kimérése, a kontúr vonalainak kijelölése. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy pontosan a kerttervnek megfelelő méretek alakuljanak ki.

Épített felületek, építmények kialakítása

Az építmények kialakítást a legnagyobb méretűtől, illetve a bejárattól legtávolabb elhelyezkedővel kezdjük, s folyamatosan haladunk a kijárat felé. Az utolsó lépésben a közlekedő felületek készülnek el.

Növényültetés, gyeptelepítés

Konténeres fenyő telepítése          Konténeres fa telepítése daruval

A kertépítés zöld felületeinek elkészítésekor fő szabály az, hogy a legnagyobbtól a legkisebb növények irányába haladunk. Vagyis kezdünk a cserjékkel-bokrokkal folytatjuk a sziklakerti, vagy támfal növényekkel, majd a díszkert virágos növényei következnek. Megjegyezzük, hogy a csak géppel mozgatható fák telepítésére a durva tereprendezés végén kerül sor.

Záró lépésben a gyepkészítés, gyepszőnyeg fektetés következik, amit a finom talajmunka, talajelőkészítés és a vakond háló leterítése előz meg.

Befejezésként, egy saját minőség ellenőrzést tartunk, ami során a kisebb helyi korrekciókat, javításokat végezzük el. Ezután következik a felesleges anyagok, hulladékok elszállítása és a kerti dísznövények, a kész pázsit, vagyis a díszkert átadása.

Ha, a kertjével, vagy a kertépítéssel kapcsolatban bármilyen kérdése, kérése, elképzelése van, akkor hívjon, mert mi a legmerészebb elképzeléseit is megvalósítjuk. Weboldalunkat mobil alkalmazásban is elérheti, akadálymentesen böngészheti.

A kertépítés minden részletére kiterjedő szakmai információk:
06-30-933-06-07 - Kertépítés Budapest