Exkuzív referenciáink - Szépkertet 2000 Kft

Danubia lakópark épül a Marina parton

A 13. kerületben található Marina parton épülő BREEM Excellent díjas luxuslakópark parképítési munkáit 2021-ben nyertük el.

 

Kertépítés Budapest - Danubia lakópark

 

 

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az első olyan magyarországi lakóingatlan kertépítési munkálatait bízták cégünkre, amelynek tervei megfelelnek a független Brit Építési Kutatóintézet környezettudatos épületminősítési rendszere által támasztott szigorú fenntarthatósági követelményeknek.

 

Kertépítés Budapest - Danubia lakópark

 

 

A lakóparkot hatalmas, több mint 3000 nm-nyi fűfelület jellemzi, melynek célja egyrészt a hasznos kihasználás lehetősége, másrészt pedig a Dunai panoráma biztosítása.

Emellett több tucat olyan gondosan kiválasztott díszfa kerül elhelyezésre, amelyek lombkoronája nem takarja el évek múltán sem a lakások panorámáját.

 

 

 

A jövő villakertje épül a budai hegy oldalán

A XII. kerület ikonikus részén, több mint 5000 nm-en elhelyezkedő exkluzív 6 lakásos társasház park és tetőkert építési munkálatait 2020-ban nyertük el.

Az épületegyüttes különleges megoldásaival kiemelkedik a klasszikus építészet villái közül. A több mint 1000 nm-es zöldtető nem csak a lakók kényelmét szolgálja, hanem segít abban is, hogy az épület tökéletesen idomuljon a kerület ősfás hegyoldalához.

Kertépítés Budapest - referencia képek

A zöld tető különlegessége nem csak a megjelenésben, a látványában van hanem, abban is hogy komoly lakótér hőszigetelést jelent. Ez a megoldás előre vetíti a századunkban egyre nagyobb szerepet játszó energiatakarékos építési módok iránti igényt is.
Legnagyobb kihívást a hatalmas tetőkerten kívül, a meredek hegyoldal nehézsége jelentette. Itt úgy alakítjuk ki a lakásokhoz tartozó privát kerteket, hogy a különálló medencék és pezsgőfürdők, valamint a mesterséges tó mellett olyan egybefüggő vízszintes zöldfelületet kapjunk, amiknek köszönhetően a kert jól kihasználható lesz.
A lakásokhoz tartozó privát kertekben nagy hangsúlyt kapnak az egyedi alakfák. Ezek kiválasztásánál törekedtünk az invazív fajok kerülésére, így valamennyi bonsai őshonos magyar fajtából lett metszve. Egyedi építészeti megoldás, hogy ez említett alakfák nem csak a kert különféle pontjain, hanem a medencékben kialakított virágágyásban is elhelyezésre kerülnek.

Néhány kép kívülről - belülről

Kiemelt projektünk - Álomkertet építünk - Ház elölnézetben Kiemelt projektünk - Álomkertet építünk - Esti panoráma Kiemelt projektünk - Álomkertet építünk - Belső tér részlete

 

Ha, a kertjével, vagy a kertépítéssel kapcsolatban bármilyen kérdése, kérése, elképzelése van, akkor hívjon, mert mi a legmerészebb elképzeléseit is megvalósítjuk a pesti síkon éppúgy, mint a budai hegyekben.

Exkluzív referenciáink – 36-30-933-06-07- Kertépítés Budapest

Kertépítés előtti és utáni állapot  
Előtte-utána referencia képeink
Műfű - műpázsit referencia munkánk 
Műpázsitos referencia képeink
Kertépítés Budapest - referencia képek 
Kertépítéses referencia képeink