Gyepszőnyeg Budapest - Kertépítés Budapest

A kertépítés egyik leglátványosabb része a gyepszőnyeg fektetés. Ön azonnal első osztályú gyepet kap, ami 2 hét után legyökerezik, és már használható is.

Ez az egyik leggyorsabb, és leggazdaságosabb módja a gyönyörű, sűrű gyep létesítésére. Tény azonban, hogy elsőre drágábbnak tűnik, mint a fűmagvetés, de ha vetett fűből szeretnénk ugyanolyan szép pázsitot kialakítani, akkor nem csak több évre lenne szükségünk, de végeredményben drágábban jönnénk ki. Gondoljon csak bele! Milyen sok munka van egy újonnan vetett fűvel? Rendszeres nyírás, fűszellőztetés. levegőztetés, top dressingelés, permetezés, gyomirtás, gombátlanítás, és folyamatos tápoldatozás. 1-2 év alatt ugyanannyi, vagy még több pénzt is ráfordítanánk a vetett fű gondozására, mint gyepszőnyeg vásárlására.

Mára az árak az egyre erősödő piaci verseny hatására mérséklődtek, tehát ugyanaz elmondható, mint az öntözőrendszer esetében: a gyepszőnyeg már nem számít luxusnak, új kert építésekor sokkal nagyobb számban fektetünk le gyepszőnyeget, mint amekkora számban füvesítünk.

Milyen gyepszőnyeggel dolgozunk?

Gyepszőnyeg Budapest

 

Cégünk kizárólag első osztályú, a Nemzetközi Gyepszőnyeggyártók Szövetségének előírásait követő termékkel dolgozik. A tekercsek mérete: 250x40 cm, vastagságuk 2 cm. Egy tekercs 1 nm méretű, így könnyedén kiszámolható, hogy menyi tekercsre van szüksége.

 

 

Mikor érdemes a pázsitot gyepszőnyegből elkészíteni?

A gyepszőnyeg lerakása azon kevés kerti munkák egyike, amit bármikor elvégezhetünk, ha nincsenek fagyok. Így a gyepszőnyeg Budapest, vagy Pest megye bármelyik részén, szinte egész évben fektethető.

Az általunk végzett gyepszőnyeg fektetés pontos menete:

 

Tekercses gyepszőnyeg Budapest és környéke

A gyepszőnyegnek jó vízáteresztésű homokos talajra van szüksége. Egyre inkább jellemző az is, hogy ahol rossz minőségű, agyagos a talaj, ott a talajt homokkal, vagy sóderrel javítják.

Első körben meg kell vizsgálnunk a föld minőségét, és ha nagyon rossz, akkor a felső 10-15 cm réteget lecseréljük, ha kevésbé rossz, akkor csak feljavítjuk, jobb minőségű földel, homokkal, vagy sóderrel.

 

A GYEPSZŐNYEG FEKTETÉS LÉPÉSEI:

TALAJ FELLAZÍTÁSA, ROTÁLÁSA

Ekkor fellazítjuk a talaj felső rétegét, hogy a gyepszőnyeg könnyen gyökeret tudjon ereszteni. Ha, termőréteg cserére van szükség, és teljesen friss termőföldet hordtunk be 10-15 cm vastagon, akkor nem minden esetben van szükség a rotálásra.

TALAJ ELEGYENGETÉSE GEREBLYÉVEL

A rotálás eredményeképpen létrejövő kisebb buckákat kézi gereblyével elsimítjuk, a nagyobb földdarabokat szétlapítjuk.

TALAJ ELSŐ TÖMÖRÍTÉSE

Végigmegyünk egy fűhengerrel a felszínen, hogy a talaj annyira tömörödjön, hogy a lábnyomok ne süllyedjenek bele.

TALAJ ELEGYENGETÉSE PALLÓVAL ÉS VÍZMÉRTÉKKEL

Ezáltal az apróbb egyenetlenségeket is elsimítjuk, tökéletesen egyenes felületet fogunk kapni, ami alapfeltétele az egyenes, bucka és hullámmentes gyepnek.

VAKONDHÁLÓ LERAKÁSA

Közvetlenül a gyepszőnyeg alá fektetjük le a hálót, ami a tyúkhálóhoz hasonlóan néz ki, és meggátolja a vakondok felszínre jutását.

GYEPSZŐNYEG LETERÍTÉSE

A gyepszőnyeget a vakond hálóra közvetlen terítjük, ügyelve arra, hogy két tekercs között ne maradjon rés. Ellenkező esetben a levegő bejut a tekercsek közé, és a gyepszőnyeg fokozatosan szélről befelé elkezd sárgulni.

MÁSODSZORI TÖMÖRÍTÉS

Átmegyünk a hengerrel a már telepített gyepszőnyegen, ami ezáltal erősen a talajhoz nyomódik, így még véletlenül sem marad rés a föld, és a szőnyeg között. Ez elősegíti a gyors legyökerezést.

GYEPSZŐNYEG BEÖNTÖZÉSE

A telepítés után azonnal be kell öntözni a gyepet, slaggal, 20 liter vízzel négyzetméterenként. Ha van automata öntözőrendszer, telepítés után akkor is slaggal kell alaposan belocsolni. Célszerű néhány helyen felemelni a füvet, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy valóban átáztattuk-e rendesen.

Kész gyepszőnyeg Budapest

 

Gyepszőnyeg fektetés munkáinkra is GARANCIÁT vállalunk.

 

Kiváló anyaggal dolgozunk, és több éves tapasztalat van a hátunk mögött.

 

Ha, a kertjével, vagy gyepszőnyeg fektetéssel kapcsolatban bármilyen kérdése, kérése, elképzelése van, akkor hívjon, mert mi a legmerészebb elképzeléseit is megvalósítjuk. Gyepszőnyeg Budapest weboldalunkat mobil alkalmazásban is elérheti, akadálymentesen böngészheti.

A kertépítés minden részletére kiterjedő szakmai információk: 06-30-933-06-07
Gyepszőnyeg Budapest

Kertépítés előtti és utáni állapot  
Előtte-utána referencia képeink
Műfű - műpázsit referencia munkánk 
Műpázsitos referencia képeink
Kertépítés Budapest - referencia képek 
Kertépítéses referencia képeink