A jövő villakertje épül a budai hegy oldalán

A XII. kerület ikonikus részén, több mint 5000 nm-en elhelyezkedő exkluzív 6 lakásos társasház park és tetőkert építési munkálatait 2020-ban nyertük el.

Az épületegyüttes különleges megoldásaival kiemelkedik a klasszikus építészet villái közül. A több mint 1000 nm-es zöldtető nem csak a lakók kényelmét szolgálja, hanem segít abban is, hogy az épület tökéletesen idomuljon a kerület ősfás hegyoldalához.

Kertépítés Budapest - referencia képek

A zöld tető különlegessége nem csak a megjelenésben, a látványában van hanem, abban is hogy komoly lakótér hőszigetelést jelent. Ez a megoldás előre vetíti a századunkban egyre nagyobb szerepet játszó energiatakarékos építési módok iránti igényt is.
Legnagyobb kihívást a hatalmas tetőkerten kívül, a meredek hegyoldal nehézsége jelentette. Itt úgy alakítjuk ki a lakásokhoz tartozó privát kerteket, hogy a különálló medencék és pezsgőfürdők, valamint a mesterséges tó mellett olyan egybefüggő vízszintes zöldfelületet kapjunk, amiknek köszönhetően a kert jól kihasználható lesz.
A lakásokhoz tartozó privát kertekben nagy hangsúlyt kapnak az egyedi alakfák. Ezek kiválasztásánál törekedtünk az invazív fajok kerülésére, így valamennyi bonsai őshonos magyar fajtából lett metszve. Egyedi építészeti megoldás, hogy ez említett alakfák nem csak a kert különféle pontjain, hanem a medencékben kialakított virágágyásban is elhelyezésre kerülnek.

Néhány kép kívülről - belülről

Kiemelt projektünk - Álomkertet építünk - Ház elölnézetben Kiemelt projektünk - Álomkertet építünk - Esti panoráma Kiemelt projektünk - Álomkertet építünk - Belső tér részlete

 

Ha, a kertjével, vagy a kertépítéssel kapcsolatban bármilyen kérdése, kérése, elképzelése van, akkor hívjon, mert mi a legmerészebb elképzeléseit is megvalósítjuk a pesti síkon éppúgy, mint a budai hegyekben.

Villakert Budán – 36-30-933-06-07- Kertépítés Budapest

Kertépítés előtti és utáni állapot  
Előtte-utána referencia képeink
Műfű - műpázsit referencia munkánk 
Műpázsitos referencia képeink
Kertépítés Budapest - referencia képek 
Kertépítéses referencia képeink